Lämnar Rögle för ny klubb: ”känns riktigt bra”

0
2004
Foto: Bildbyrån
Tyringe Hockey har påbörjat sitt lagbygge inför kommande säsong i Hockeyettan Södra. Nu står det klart att man värvar Bálint Horváth från Rögle.
– Det känns riktigt bra, jag är glad över att få representera klubben och att få kunna utvecklas här, säger Horváth till Tyringes hemsida.

Tyringe förstärker truppen inför den kommande säsongen. Nu står det klart att Hockeyettan-klubben värvar centern Bálint Horváth från Rögle till kommande säsong, meddelar Tyringe på sin hemsida.

Bálint Horváth har under de senaste säsongerna spelat i Rögles J20-lag där han under säsongen 2018/19 stod för 26 poäng på 38 matcher. Dessutom blev det en SHL-match och sex matcher med Kristianstad i Hockeyettan denna säsongen för 20-åringen som bokförts för totalt åtta SHL-matcher i Rögledressen.

– Jag tycker att spelidén och klubbens visioner både för laget och mig passar mig jättebra. Här finns också allt som krävs för att kunna utvecklas på bästa sett. Sen har jag hört att mycket handlar om hockeyn i Tyringe vilket är roligt, säger Horváth till Tyringes hemsida.

”En spelartyp vi letat efter”

Tyringes sportchef Filip Steenbjerre är glad över att ha skrivit kontrakt med Horváth som noterats för spel i både Ungerns juniorlandslag och A-landslag.

– Jag är mycket glad över att Bálint ska representera Tyringe Hockey framöver. Han är en spelartyp vi letat efter och som vi har en tydlig plan för. Jag ser framemot att följa honom under Jockes ledarskap i vår omgivning, säger Steenbjerre till Tyringes hemsida.

Kontraktet mellan Tyringe och Horváth sträcker sig över de två kommande säsongerna, till och med 2020/2021.

Isak Green
Mattias Nilsson

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.