Lämnar NHL-klubben – återvänder han till Sverige?

Efter genombrottet i HockeyAllsvenskan flyttade han till Nordamerika. Dock utan succé och han ser ut att lämna NHL-klubben. Återvänder han till Sverige nu?

Han gick från att talangfull och hetlevrad junior till NHL-draftad och genombrottsman i HockeyAllsvenskan. Sedan succén med AIK så har det gått mindre bra för den snart 21-årige Stockholmaren. Bättre blir det inte för den här gången på andra sidan Atlanten.

Lämnar NHL-klubben

Det är den tidigare AIK-stjärnan Robin Kovacs som inte verkar få göra en andra säsong i

Lämnar NHL-klubben – återvänder han till Sverige?
Foto: Bildbyrån

AHL. Efter en första säsong hos New York Rangers farmarlag, Hartford WolfPack, så kommer han inte få göra en andra. Rangers organisation, som draftade Kovacs 2015, skrev kontrakt med honom och lagkamraten Malte Strömwall efter att de båda gjort succé i AIK säsongen 15/16. Den senaste säsongen representerade han alltså farmarlaget Hartford där succén uteblev. På 72 matcher noterades han för endast 12 poäng varav 2 mål och –72 i plus/minus-statistiken. Nu verkar han ha gjort sitt i Nordamerika, i alla fall för den här gången.

Återvänder ”årets junior” till Sverige?

Han har tidigare under veckan rest till USA för att delta på AHL-lagets träningsläger men under helgen uteblivit. Under söndagen kom även rapporter angående att han ska vara uppsatt på ”unconditional waivers” för att man ska kunna bryta kontraktet i förtid. Frågan är nu var Kovacs hamnar istället. Som första alternativ har AIK nämnts, föga förvånande, då han ständigt visar sin kärlek till klubben via sociala medier och håller klubben kärt. Dock äger Rögle hans rättigheter fortfarande och då ska de då vara första alternativ. Samtidigt så äger North Bay Battalion hans rättigheter i de Kanadensiska juniorligorna om det blir aktuellt. Mindre aktuellt är nog spel i KHL dock ägs de rättigheterna av CSKA Moskva. Frågan är nu alltså vart den tidigare ”Guldgallret”-vinnaren som årets junior i HockeyAllsvenskan tar vägen. Det återstår att se och vi håller öron och ögon öppna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN