Foto: Bildbyrån

Efter att ha ägnat de senaste åren åt junior- och Division ett-hockey var han med och spelade upp Mora i SHL. Nu lämnar han Dalarna.

Efter att ha gjort sina fyra juniorår i Mora fick han till slut göra de efterlängtade seniormatcherna. Sedan dess har han gjort 147 matcher i HockeyEttan för moderklubben IFK Ore, Åker/Strängnäs samt Borlänge. Nu är han tillbaka i Division ett efter en säsong i HockeyAllsvenskan som slutade med succé.

Lämnar trots SHL-platsen

26-årige Mats Hjort spelade den senaste säsongen i Mora där han gjorde totalt 51 matcher. En säsong som slutade i ett succéartat avancemang upp i SHL. Dock följer han inte med upp utan tar klivet ner i HockeyEttan igen. Han är nämligen klar för Hudiksvalls HC.

– Föregående säsong i Mora var min roll att spela fysiskt och tidigare i min karriär i HockeyEttan så har jag gjort mer poäng. Så jag skulle säga att jag är ganska all-round och jämn, inte några speciella styrkor eller svagheter, säger Mats Hjort till “Hudiks” hemsida.

“Har gått ganska snabbt”

Vänsterforwarden har skrivit på ett kontrakt över säsongen 17/18 och medger att gått snabbt sedan kontakten inleddes. Nu är han alltså klar för “Hudik”.

– Det har gått ganska snabbt från att jag pratade med “Lillis” (Lars Lövblom) tills att jag nyligen var upp till Hudiksvall och fick träffa tränarstaben. Under årens lopp har jag spelat flera gånger i Glysis så jag ser framemot att ha Glysis som min hemmaborg.

En som är lite extra nöjd med värvningen är klubbens sportchef. Han ser Hjort som en viktig pusselbit i Lars Lövbloms och “Hudiks” lagbygg med sin rutin.

– Mats är en hårt arbetande fysisk forward och en spelartyp som vi saknar. Han tillför viktig rutin från HockeyAllsvenskan vilket blir viktigt för vår ganska unga trupp, säger sportchefen Anders Schmidt.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer