Foto: Bildbyrån
Rögle värvar back från Mora. Den norska landslagsbacken Erland Lesund har tecknat ett tvåårskontrakt med Ängelholmsklubben, meddelar Rögle i ett pressmeddelande.
– Erlend är en väldigt pålitlig och aggressiv spelare, en defensiv back med utmärkt skridskoåkning, säger Rögles sportchef Chris Abbott i pressmeddelandet.

De fyra senaste säsongerna har Erlend Lesund spelat i Mora. Nu lämnar den norska backen Dalarna och reser söderut. Ett tvåårskontrakt med Rögle är påskrivet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Min första känsla när jag hörde om Rögles intresse var positiv, jätteroligt. Jag har bara positiva tankar kring föreningen och allt runt omkring. Det är en förening som etablerat sig i högsta serien och som jag ser som en kommande utmanare till de absoluta topplagen. Och för mig är flytten helt perfekt för min egen utveckling, säger Lesund i pressmeddelandet.

24-årige Lesund, som har bokförts för 88 SHL-matcher och 82 matcher i Hockeyallsvenskan med Mora, beskriver sig så här:

– Jag skulle väl beskriva mig själv som en defensiv pjäs som alltid gör mitt bästa för laget, sätter en stolthet i spelet i egna zonen. Sen försöker jag hela tiden utveckla mitt spel med puck och skridskoåkningen, säger backen i pressmeddelandet.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer