BEKRÄFTAT: Lämnar DIF – klar för rivalen

I sista halvan av säsongen och framförallt i slutspelet så var han en av Djurgårdens bästa och viktigaste spelare. Nu står det klart att han lämnar Djurgården för spel med SHL-rivalen. 
-Jag är jättetacksam för de två åren i Djurgården och SHL. Nu känner jag för att ta en större roll och bli ett mer ledande namn i laget.

Linus Johansson växte under slutskedet av säsongen och framförallt i slutspelet upp till Djurgårdens viktigaste spelare. Nu väljer han dock spel i rivalen Färjestad. En klubb som han tror kommer passa hans spelstil.

-Färjestad har under senaste åren spelat en riktigt rolig ishockey med mycket fart, skicklighet och många mål. Jag tror att det spelsättet kommer att passa mig, säger han till klubbens hemsida.

Linus har tillbringat dom två senast säsongerna i Djurgården där han har fått riktigt bra utveckling. Nu väljer han spel i Färjestad för att ta ännu ett steg i karriären. Peter Jakobsson säger följande om Linus Johansson.

-Ohyggligt spännande nyförvärv. En riktigt rejäl center som drev sitt lag väldigt hårt under säsongen. Kommer till Karlstad för att ta nästa kliv och för att bli landslagsspelare. En ledartyp som vi har skrivit två ”rauka” år med, säger Jakobsson.

Tacksam för tiden i Djurgården

Linus är tacksam för tiden i Djurgården och att han växte i slutspelet är inte så konstigt då det är där han trivs som bäst. Samtidigt så vill han bli en mer ledande spelare i Färjestad än vad han var i Djurgården.

-Det har varit så i alla klubbar och nivåer jag spelat, att jag blir bättre ju mer det hettar till och ju längre säsongen lider mot slutspel. Det känns som en bra egenskap att ha, säger han. Jag är jättetacksam för de två åren i Djurgården och SHL. Nu känner jag för att ta en större roll och bli ett mer ledande namn i laget, avslutar Linus Johansson.

Ser fram emot flytten till Karlstad

Linus Johansson lämnar Stockholm och Djurgården och ser fram emot flytten till Karlstad även om suget efter sätta sig på tunnelbanan kommer finnas kvar.

-Jag har väl egentligen aldrig sett mig som en storstadsmänniska, även om jag är en liten kameleont på det viset. Ibland vill jag kunna köra fram bilen direkt till bostaden medan det vid andra tillfällen finns ett sug efter att sätt sig på tunnelbanan och åka in och kolla i tusen butiker. Men vad jag har hört av Alex(Johansson) så är det en fin stad, säger han om att flytta till Karlstad.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN