KORTTIDSKONTRAKT: Tuff back ersätter skadad forward

När den rivige forwarden gått sönder väljer klubben att ersätta honom med en tuff NHL-meriterad back på ett korttidskontrakt. SHL-klubben utnyttjar regeln om att ersätta en skadad spelare.
– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Frölunda har värvat den amerikanske backen Mike Weber på ett korttidskontrakt. SHL:s regelverk för att ersätta en skadad spelare gör det möjligt för klubbarna att skriva kontrakt upp till sju veckor. En regel som nu Frölunda väljer att utnyttja för att ersätta den skadade forwarden Pathrik Westerholm.

– Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor, säger Sjöström till klubbens hemsida och förklarar tanken bakom sjuveckorskontraktet:

– Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till.

Meriter från NHL

Weber har haft en brokig karriär där han spelat 351 matcher i NHL-lagen Buffalo Sabres och Washington Capitals. Han har även spelat i norska GET-ligaen för Lörenskog. Weber kommer närmast från AHL och Iowa Wild.

Känner till Frölunda

Den 29-årige backen känner till Frölunda sedan tidigare, han känner den förre Frölundaspelaren Matt Donovan. De båda spelade tillsammans i Buffalo.

Weber har värvats för att stärka upp Frölundas knackiga defensiv och därför har man vävat den defensive och tuffe backen, som själv inte ser sig som ett anfallsvapen.

– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget, säger Mark Weber till Frölundas hemsida och förklarar valet av klubb:

– Jag har bara hört bra saker om klubben och Göteborg och SHL är en av världens bästa ligor. Det skall bli spännande och utmanande att spela i en annorlunda miljö.

Kontraktet är skrivet på sju veckor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN