Linköping
Foto: Bildbyrån
Scandic

I fredags avslöjade Hockeybladet att AIK:s poängmakare var klar för Linköping till nästa säsong. Idag bekräftade klubbarna övergången.
– Det känns jättebra. Det känns riktigt kul att få komma till Linköping, säger Daniel Olsson Trkulja.

Daniel Olsson Trkulja byter Hockeyallsvenskan mot SHL när Linköping värvar honom, något Hockeybladet skrev om i fredags. Den 26-årige forwarden har skrivit på för två år med östgötarna.

– Vi är väldigt nöjda över att presentera Daniel som vårt senaste tillskott till truppen. Vi ser att han besitter egenskaper som kommer att bidra till vårat lag. Det känns helt klart spännande att se honom i SHL-miljö och vi hoppas att han ska ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Fredrik Emvall, General Manager i LHC till hemsidan.

För Trkulja som vuxit upp i AIK och förutom tre säsonger i Kallinge/Ronneby spelat för Solnaklubben hela sitt liv, blir det en omställning.

– Det känns jättebra. Det känns riktigt kul att få komma till Linköping och göra sin första säsong i SHL. Linköping är en bra klubb som jag har hört väldigt mycket gott om. Det är en bra möjlighet och jag ser fram emot att ansluta till laget i slutet av juli, säger Daniel Olsson Trkulja till LHC:s hemsida.

Linköping har inte värvat klart

Nyförvärvet är från AIK är inte klubbens sista värvning inför den kommande säsongen. Ytterligare en forward plus en back ska in innan truppen är spikad.

– Vi följer marknaden hela tiden och har ett par spår som vi jobbar på. Det känns svårt att svara på när någonting blir klart, men ambitionen är att ha truppen färdig när vi återsamlas den 31:e juli, säger Emwall.

SHL-klubbar har rätt att värva spelare från Hockeyallsvenskan trots att de har kontrakt fram till den 15 juli. De får då betala en viss övergångssumma och även de omkostnader spelarens tidigare klubb haft från 1 maj tills värvningsdatumet.

Kommentarer

Kommentarer