KLART: Temperaturen stiger i Malmö – den heta forwarden återvänder

Idag stod det klart att Malmö Redhawks gör klart med ett hett nyförvärv inför nästa säsong. Efter två säsonger i Skellefteå återvänder den tidigare lagkaptenen och forwardsstjärnan Henrik Hetta till Malmö.
-Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen, säger Hetta till klubbens hemsida.

Malmö värvar tillbaka sin gamla lagkapten Henrik Hetta. De senaste två säsongerna har han tillbringat i Skellefteå. Efter förlusten mot Växjö Lakers ser han fram emot att komma tillbaka till Malmö. en klubb som tagit ett par rejäla kliv sen han lämnade.

Spenderat dom två senaste säsongerna i Skellefteå AIK

Efter två säsonger i Västerbotten där det blev totalt 25 poäng på 94 matcher för Skellefteå AIK och denna säsong SM-final med sitt SAIK där det blev förlust mot Växjö Lakers efter fyra raka matcher. Men nu återvänder den förra lagkaptenen till Malmö.

-Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen. Klubben har tagit ett par rejäla kliv sedan senast och jag hoppas kunna dra mitt strå till stacken för att vi ska fortsätta att bli ännu bättre, säger Hetta.

Var lagkapten tidigare sejour i Malmö

Henrik Hettas tidigare sejour i Redhawks blev det totalt fyra säsonger i Malmö där dom två senaste som lagkapten. När laget tog klivet upp till SHL 2015 och säsongen därpå lyckades säkra kontraktet i SHL när Hetta var kapten och ledde laget. Nu när han vänder tillbaka till Malmö gör han det till en tränarstab som till stora delar är ny.

  • Jag har bara hört positiva saker om tränarna och jag ser fram emot att jobba med Freddie Sjögren (fystränare i Malmö) igen. Det ska bli riktigt kul att träffa alla grabbar om några dagar och till hösten ska det bli fantastiskt att spela inför den underbara Malmöpubliken igen, fortsätter Hetta.

Sportchef Sylvegård om att få tillbaka Hetta till Malmö

-Vi vet vad vi får av Henrik. Han är en spelare som kommer till jobbet varje dag och som passar väldigt väl in i vårt system och det sättet som vi spelare hockey på. Han är en karaktärspelare som vi är glada att få tillbaka. Nu har han fått rutin från spel i en något större och mer meriterad organisation än vår. Och det kan han ta med sig hit när han nu återvänder, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Kontraktet med Hetta är skrivit på två år.

 

Läs mer om Malmö>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN