KLART: Skellefteå dumpar målvakten – här är nya klubben

Skellefteå dumpar målvakten som värvades inför den här säsongen. Nu när de två tilltänkta målvakterna är friska finns det ingen plats för honom i truppen. Nya klubben är klar.

Nu är det klart att Skellefteå dumpar målvakten Oskar Östlund, som värvades från Storhamar i höstas som backup för opererade Mantas Armalis. Nu är Armalis tillbaka och fulltränad, då tvingas Östlund bort. Nu klubb är Krefeld Pinguine i tyska högstaligan DEL, det skriver klubben på sin hemsida.

Säsongen ut

Den 27-årige måvakten hade kontrakt säsongen ut med Skellefteå, ett kontrakt som nu är brutet och nu tillhör Östlund Krefeld i tyska ligan. Hans kontrakt med bottenlaget i DEL är skrivet säsongen ut. I samma veva skickade Kredfeld målvakten Dimitri Pätzold till EV Landshut i den tyska andraligan DEL 2.

Oskar Östlund har Valbo AIF som moderklubb och har förutom Skellefteå också representerat Brynäs, Oppala/IK Sätra, HV71, Växjö, Karlskrona, Bregenzerwald och Storhamar. I Storhamar blev han dessutom norsk mästare säsongen 2017/2018.

Östlund har även spelat fem ungdomslandskamper.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN