Foto: Bildbyrån

Den 19-årige talangen lämnar AIK för Örebro och återförenas med sin före detta tränare som lämnade Solnaklubben efter förra säsongen.

Talangen Arvid Henrikson följer med sin tränare Jörgen Hägg som lämnat AIK:s juniorverksamhet för att bli huvudtränare i Örebros J20-satsning. I Örebro är Hägg också utvecklingsansvarig.

– Arvid är en stor, stark och defensivt skicklig back. Han är orädd och spelar ett fysiskt spel. För sin storlek är han väldig skridskoskicklig och han har ett bra och enkelt förstapass. Han var med U19-landslaget i våras och gjorde bra ifrån sig där. Är här för att ta nästa steg och jag tror att han kan vara med och nosa på A-laget, säger Jörgen Hägg.

Talangen känner sin “nya” tränare

Henrikson kommer till Örebro med vetskapen om vilken tränare han får. Det är något som ligger bakom hans beslut att flytta till Örebro.

– Det ska bli sjukt kul att få spela i Örebro. Jag har redan varit nere vid två tillfällen och tränat med laget och fått ett grymt intryck av båda laget och staden, säger Arvid Henrikson och fortsätter:

– Jag hade Jörgen i AIK:s J18-lag och det ska bli kul att få möjligheten att ha honom igen.

När Henrikson får beskriva sig själv som hockeyspelare, beskriver han sig själv så här:

– Jag är en storväxt back som gillar att spela fysiskt och rejält.

Kommentarer

Kommentarer