KLART: Ny supertalang lämnar ”Gnaget”

För ett par veckor sedan lämnade en av klubbens talangfulla juniorer för nya utmaningar. Nu står det klart att ytterligare en supertalang lämnar ”Gnaget”.

Efter en kanonstart på årets säsong så har ”Gnaget” två raka förluster. Nu förlorar man även en av klubbens mest talangfulla juniorer. Det är den andra på bara ett par veckor som väljer att lämna AIK. Den här gången rör det sig dock inte om en flytt till en SHL-klubb.

– Jag behövde ett miljöbyte och behöver spela seniorhockey för att utvecklas, säger 17-årige Viktors Jasunovs till 24i.se.

KLART: Lämnar ”Gnaget”

Först var det poängsprutan Carl Wassenius som lämnade Solna för Örebro. Nu tappar alltså AIK ytterligare en skicklig juniorforward. Den andra på kort tid. Det är den lettiske landslagsjunioren Viktors Jasunovs, med SK Riga som moderklubb men fostrad i Stockholmsklubben Lidingö, som lämnar ”Gnaget”. Den gemensamma nämnaren är att båda spelarna varit ute efter just miljöombyten. Klubben som TV-puckens bäste målskytt 2015 väljer spelar i HockeyEttan och det är seniorhockeyn som lockar den tekniske prickskytten.

Här hamnar supertalangen

– Min agent föreslog Lindlöven och jag känner Jussi Salo (huvudtränare) sedan ett antal sommarcamper i Riga.

Det är alltså HockeyEttan-klubben Lindlövens IF från Lindesberg som lockar till sig ynglingens underskrift. Trots att detta blir den första utmaningen på seniornivå för 17-åringen som inte backar för uppgiften.

– Jag hoppas förstås kunna bidra med mina offensiva kvaliteter, som är min styrka, säger Viktors. Samtidigt behöver jag nog utveckla försvarsspelet och möta duktiga och tyngre spelare. Jag kommer att jobba väldigt hårt med min hockey i vinter. Jag ska åtminstone visa att jag vill vara här och att jag kan spela den hockey som laget spelar. Jag försöker jobba hårt, lita på min förmåga och vara positiv, säger Viktors.

Aktuell för NHL-draften

Forwarden som gjorde hela 71 poäng på 36 matcher för AIK:s J18-lag förra säsongen är även aktuell inför NHL-draften nästa sommar. Där är han en av världens alla talanger som granskas när NHL-klubbarna ska tinga talanger inför framtiden.

– Visst är det stort att finnas med i snacket om att bli draftad, säger Viktors. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det. För mig handlar det om att jobba vidare så hårt jag kan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN