KLART: NHL-meriterad målvakt till bottenlaget

Det rustas för kval i botten av SHL, bottenlaget Oskarshamn har värvat en NHL-meriterad målvakt.
– Detta gör att vi nu har bra bredd på målvaktsuppsättningen, säger Thomas Fröberg GM i Oskarshamn.

Oskarshamn värvar den NHL-meriterade målvakten Richard Bachman till slutspurten i SHL. Bottenlaget breddar truppen på målvaktssidan och tar in den 32-årige målvakten från Vancouver Canucks organisation. Han har stått tre matcher i AHL den här säsongen för farmarklubben Utica Comets.

Bra bredd

Oskarshamn har sedan tidigare målvakterna Tex Williamsson och Fredrik Pettersson Wentzel i truppen. Nu ska SHL-platsen räddas och därför breddar nu klubben målvaktssidan med en NHL-meriterad målvakt.

– Bachman har stått på väldigt hög nivå och vi har fått goda rekommendationer på honom. Vi tror han kommer passa bra in hos oss och vi är tacksamma över att Vancouver väljer att låna ut honom till oss. Detta gör att vi nu har bra bredd på målvaktsuppsättningen, säger Thomas Fröberg general manager i Oskarshamn till klubbens hemsida.

Bachman har spelat åtta säsonger i NHL för organisationerna Dallas Stars, Edmonton Oilers och Vancouver Canucks. Han spelade en match i VM 2012 för USA.

Oskarshamn lånar den 32-årige målvakten från Vancouver Canucks under resten av säsongen 2019/2020. Kommer Bachman att vara pusselbiten som räddar kvar bottenlaget Oskarshamn i SHL?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN