KLART: NHL-meriterad forward till Örebro

SHL-laget fortsätter att presentera nyförvärv, nu står det klart att en NHL-meriterad forward ansluter till Örebro. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.
– Jag är jätteglad att få komma och spela för Örebro Hockey, säger Borna Rendulic.

En NHL-meriterad forward ansluter till Örebro de kommande två säsongerna. Kroaten kommer närmast från tyska Adler Mannheim, innan dess spenderade han två säsonger i KHL.

Totalt har det blivit tre säsonger i olika NHL-organisationer för den kroatiska landslagskaptenen. Rendulic har även spelat fyra säsonger i finska Liiga. Nu är det Sverige och Örebro som gäller för 28-åringen.

– Jag är jätteglad att få komma och spela för Örebro Hockey. Jag har pratat mycket med Niklas Eriksson och hört mycket bra om organisationen och fansen. Jag längtar verkligen efter att få komma till Örebro och ser framemot en framgångsrik säsong, säger Borna Rendulic till Örebros hemsida och fortsätter:

– Jag har pratat med många som spelat i SHL och Örebro. Hört mycket bra och den svenska ligan som är en av de bästa i Europa. Jag har spelat tillsammans med Robert Leino, så honom känner jag sedan tidigare. Rissanen och Rask har jag spelat mot så dem har jag koll på. Jag lärde mig bra finska under min tid i Finland så det är skönt med lite finska spelare i laget.

Offensiv forward

Örebro får in en rutinerad forward som ska bidra med ett hårt jobb och bra skott enligt sportchefen.

– Vi är väldigt glada att Borna ansluter till oss. En riktigt duktig spelare och en härlig kille som kommer hjälpa oss att ta steg både på och utanför isen. Hans styrkor ligger i det offensiva spelet och vi hoppas få stor användning av hans fina skott och kraftfulla skridskoåkning, säger Niklas Johansson sportchef i Örebro.

Här kan du följa Örebros lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN