Foto: Bildbyrån

Guldsuccén med Färjestad gav honom ett NHL-kontrakt. Nu återvänder målvakten hem till SHL efter åtta säsonger i Nordamerika med NHL- och AHL-spel.

Det har ryktats tidigare och nu står det alltså klart. Färjestads tidigare guldmålvakt Jonas “Monstret” Gustavsson återvänder till Sverige. Han lämnade SHL efter SM-guld och en succésäsong. Nu får vi se 32-åringen på svensk is igen.

Från NHL till OS och VM

“Monstret” presenterades idag som klar för Linköpings HC på klubbens hemsida. Efter åtta säsonger på andra sidan Atlanten flyttar AIK-produkten hem. Något han ser framemot.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att komma hem till Sverige. Jag har varit här borta i många år och under den tiden har hockeyn i SHL förändrats mycket så det känns väldigt kul att få testa på det. Att få vara med och vinna någonting tillsammans med lagkamrater, de som jobbar i organisationen och supportrar är det som driver mig, säger Jonas till klubbens hemsida.

Han har hunnit spela närmare 179 NHL-matcher för Toronto, Boston och Detroit under åren. Dock fick sig självförtroendet sig en törn under den sista säsongen. Majoriteten av matcherna han gjorde var då i AHL. Samtidigt så har han hunnit vara en del av två VM- och två OS-lag vilket resulterat i två VM-brons och ett OS-silver. En som ser framemot att jobba med “Monstret” är LHC:s målvaktstränare Mikael Vernblom.

– Det känns väldigt spännande att få möjlighet att jobba med Jonas. Jonas är en tekniskt skicklig målvakt med en modern spelidé och är som person en målvakt som hela tiden vill utvecklas och som har stor erfarenhet kring att tävla på högsta nivå.

Kommentarer

Kommentarer