KLART: Målvakten klar för nykomlingen

0
2219
Målvakten klar för nykomlingen
Foto: Bildbyrån
Oskarshamn stod med bara en målvakt på kontrakt, nu är målvakten klar för nykomlingen. Kontraktet är skrivet på ett år med den landslagsmeriterade målvakten.
– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL, säger Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Målvakten är klar för nykomlingen Oskarshamn. Idag presenterades Fredrik Pettersson Wentzel av nya SHL-klubben Oskarshamn.

– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL som dessutom jobbat med Viktor Alm (målvaktstränare) i Tyskland under säsongen som var. ”PW” är dessutom revanschsugen och inspirerad att hjälpa IK Oskarshamn kommande säsong, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Tillbaka i Sverige

Förra säsongen spelade Fredrik Pettersson Wentzel i tyska Düsseldorf där han på grund av skador och att klubben hade för många utländska spelare inte fick så mycket speltid. Nu ser han fram mot att spela SHL-hockey igen.

– Det känns väldigt inspirerande för egen del och spännande att komma till Oskarshamn i det läget som klubben är nu. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan när IKO har tagit sig upp till SHL, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag tror det är viktigt att vi går in med inställningen att det kommer att bli tufft och att vi kommer att få jobba hårt. Det handlar om att hålla kvar laget i SHL så att föreningen får chansen att bygga något över tid.

Tränat i Jönköping

Tillsammans med andra före detta HV71-spelare har Pettersson Wentzel hållit igång under sex veckor i Jönköping. Han fortsätter att träna med dem innan det är dags att ansluta till nykomlingen.

– Jag ska prata med Viktor Alm (målvaktstränaren) och Daniel Stolt och diskutera när det blir bäst att jag ansluter till lagets träning, säger han.

Läs mer om Oskarshamn>>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

12 + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.