KLART: Malmö värvar dansk dynamit från konkurrenten

Nu är det klart, Malmö värvar dansk dynamit, i form av Markus Lauridsen. Han kommer närmast från SHL-konurrenten HV71. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också, säger Lauridsen.

Mamlmö fortsätter att presentera nyförvärv. Idag på morgonen stod det klart att Malmö värar dansk dynamit i form av backen Markus Lauridsen från HV71.

– Markus är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid. Under den senaste säsongen tycker jag att han tog ett stort kliv framåt och därför känns det extra kul att vi nu får ha honom hos oss. Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö till klubbens hemsida.

Vill uppåt

Den danske landslagsbacken känner flera av spelarna i klubben och ser fram mot att komma till Malmö nu när det tar ett omtag och laddar om.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Markus Lauridsen.

Lauridsen är hockeyfostrad i danska Gentofte och blev tysk mästare i Red Bull München 2018. Han har representerat fyra svenska klubbar, Linköping, AIK, Leksand och HV71.

Läs mer om Malmös lagbygge till säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN