KLART: Luleå värvar målvaktstalang

0
3240
KLART: Luleå värvar målvaktstalang
Foto: Bildbyrån
Luleå värvar målvaktstalangen Tindra Holm från konkurrenten Modo. Samtidigt meddelar klubben att de förlänger med två spelare.
– Det känns riktigt bra och spännande att få testa något nytt, säger Tindra Holm.

Nu är det klart att Luleå värvar en målvaktstalang från seriekonkurrenten Modo. Den 18-åriga målvakten är fostrad i Skellefteå, men har de senaste åren spelat i Modo och gått på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Tindra visade redan när hon gjorde ett inhopp hos oss som 15-åring att hon skulle bli en spelare att räkna med för framtiden. Därför känns det nu jätteroligt att hon valt LHF/MSSK för sin fortsatta utveckling. Tindra är en välskolad högerplockare med bra spelsinne som vi känner är redo för nästa steg i sin hockeykarriär, säger Mikael Forsberg sportchef i Luleå till klubbens hemsida.

Holm ser fram mot att spela i Luleå den kommande säsongen, där hon nu blir lagkamrat med spelare som hon sett upp till som flickspelare.

– Det känns riktigt bra och spännande att få testa något nytt och få komma mera norrut igen. Det skall bli jättekul att få spela och träna tillsammans med många av mina förebilder i Luleå Hockey/MSSK för att ta nästa steg i min egen utveckling, säger hon.

Två förlängningar

Samtidigt som Luleå presenterade sin nya målvakt blev det också klart med två viktiga förlängningar, där båda spelarna förlängt med två år.

26-åriga forwarden Linn Peterson ser fram mot två år till i Luleå. Det blir hennes fjärde säsong i klubben. Peterson är hockeyfostrad i Mariestad

– Jag är både tacksam och stolt över att få fortsätta representera Luleå Hockey/MSSK. Det var egentligen aldrig något alternativ att flytta, så när Micke gav mig ett erbjudande så var det inget att tveka på, utan det känns fantastiskt bra att spela vidare här i Luleå, säger Peterson till klubbens hemsida.

Danska Josefine Høegh Persson går in i sin femte säsong i klubben och forwarden ser även hon fram mot ytterligare två säsonger i klubben. Høegh Persson är fostrad i den danska klubben Rødovre.

– Det känns jättebra att få fortsätta i Luleå Hockey/MSSK, vilket var precis vad jag ville göra, för det känns tryggt att vara i en förening som gör så mycket för oss damspelare. För egen del hoppas jag bli ännu giftigare i mina avslut och att bli mer placeringssäker ute på banan. Och utifrån hur bra vi avslutade den här säsongen så känner jag att det kommer kunna bli riktigt roligt framöver, säger hon.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.