KLART: Leksand förlänger med målvakten

0
659
KLART: Leksand förlänger med målvakten
Foto: Bildbyrån
Leksand förlänger med målvakten Axel Brage. Det nya kontraktet är på två år och presenterades av klubben idag.
– Brage är en otroligt bra människa att ha i ett lag, säger Thomas Johansson.

Idag blev det klart att Leksand förlänger med målvakten Axel Brage. Det nya kontraktet löper över två säsonger.

– Det är jäkligt kul att ha gjort klart för två nya år med Leksands IF. Hela familjen trivs jättebra i Leksand och det känns bra att bli kvar. Det är trevliga människor överallt och en det är gemytlig stämning i byn. Det var fantastiskt att få vara med och ta upp Leksand till SHL, men förra säsongen gick inte riktigt som vi ville och både jag och laget ser fram emot att ta revansch i vinter, säger Axel Brage till klubbens hemsida.

Två år i klubben

Den 31-årige målvakten kom till Leksand från Örebro för två säsonger sedan. Nu blir det ytterligare två säsonger i dalaklubben.

– Brage är en otroligt bra människa att ha i ett lag. Han är en riktig glädjespridare samtidigt som han ställer höga krav på laget. Axel står för mycket av det vi som förening vill stå för, och han driver på laget både på och utanför isen. Han är en riktigt bra karaktär helt enkelt. Det finns fortfarande en fin utvecklingspotential kvar i Axel som jag verkligen gillar. Trots att han passerat 30 fyllda år ser jag fram emot att se honom ta ytterligare ett steg framåt, vilket vi ska locka fram här hos oss, säger Thomas Johansson, general manager i Leksand.

Den Täbyfostrade målvakten seniordebuterade i Tranås som 19-årig och har spelat i flera SHL- och Hockeyallsvenska klubbar i karriären.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.