KLART: Leif Strömberg blir ny stallchef

Den 18 december fick Leif Strömberg sparken från norska Stjernen från Fredrikstad. Nu har han fått ett nytt jobb, denna gång som stallchef i Hockeyallsvenskan. Kontraktet gäller säsongen ut.
Känner mig stolt att få vara en del av Vita Hästen, säger Leif Strömberg.

Hockeyprofilen Leif Strömberg bli ny ”Stallchef” i Vita Hästen. Han går in i föreningen och blir sportsligt ansvarigt. Han kommer att stärka upp och stötta lagledningen, samtidigt som han kommer in med ny energi.

– Vi tror på vårt lag och på våra tränare, vi behöver fylla på med energi och skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen. Leif Strömberg kommer med sin breda erfarenhet och kunskap komplettera organisationen på ett bra sätt och bygga vidare på det vi har, säger Yvonne Anglesjö styrelseordförande i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Stolt

Strömberg fick sparken från det norska GET-ligalaget Stjernen strax innan jul. Nu styr Stockholmaren vidare mot Östergötland och Norrköping för att stärka Hockeyallsvenska Vita Hästen.

– Jag är en hockeymänniska som brinner för ishockeyn och dess gruppdynamik/ ledarskap. Att alla i klubben agerar som ett stort team, tillsammans med varandra, supportrar och sponsorer. Känner mig stolt att få vara en del av Vita Hästen, säger Strömberg.

Gedigen hockeykunskap

Leif Strömberg spelade själv som högst i dåvarande division 1 i Tingsryd, Nybro och Lidingö. Som ledare har han tränat Bofors, Leksand, Malmö och Sundsvall i Hockeyallsvenskan. I Elitserien (SHL) har han tränat Färjestad och Södertälje. Mellan coachuppdragen har han varit en populär hockeyexpert i olika TV-kanaler och sammanhang, bland annat Hockeyallsvenskan, NHL, KHL och JVM.

Läs mer om Vita Hästen>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN