KLART: Lämnar finalisten – klar för Skellefteå

0
1296
Foto: Bildbyrån

Skellefteå värvar den 24-årige backen från finalisten Brynäs. Han återvänder till Västerbotten efter två säsonger i Karlskrona och två säsonger i Brynäs. Kontraktet är på tre år.

Från finalisten Brynäs värvar Skellefteå den 24-årige backen Jonathan Pudas, som därmed återvänder till Västerbotten och Skellefteå efter fyra säsonger. Tidigare tillhörde Pudas Skellefteå 2010-2013, dit han kom från hockeymetropolen Kiruna.

Finalisten vänder hem

Pudas har skrivit på ett treårskontrakt med klubben som missade finalen öfr första gången på sex år. De fick respass av Frölunda redan i kvartsfinalen och bygger nu nytt för att återta toppositionerna i svensk hockey. Sportchefen Mikael Lindgren är nöjd att ha fått backens signatur på kontraktet.

– Det är verkligen roligt att vi får tillbaka en kille som Pudas till föreningen. Han är en spelskicklig rightback som även löser defensiven på ett smart sätt. Han är dessutom en otrolig vinnarskalle som vi kommer få stor nytta av de närmsta säsongerna. säger Mikael Lindgren sportchef i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Jonathan Pudas ryktades länge vara klar för Norrlandskonkurrenten Luleå, men så blev inte fallet.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tio + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.