KLART: Lagkaptenen lämnar för spel utomlands

0
465
KLART: Lämnar för spel utomlands
Foto: Bildbyrån
Spelaren lämnar klubben med omedelbar verkan och är klar för spel utomlands. Ett tungt tapp för Almtuna men desto bättre förstärkning för den nya klubben.

Lagkaptenen lämnar för spel utomlands efter att ha spenderat åtta säsonger i hans före detta klubb, Almtuna. Almtunas tidigare lagkapten, Per Svensson är en storväxt försvarare som har spelat 390 matcher för sitt gamla lag. Den klubbtrogna Svensson fick lagkaptensbindeln under säsongen 17/18 och har burit den sedan dess. Men nu har resan kommit till ett slut.

Klotens frälsare

Kan det vara så att lagkaptenen som lämnar för spel utomlands blir frälsaren för det schweiziska laget Kloten under slutspurten av säsongen? Just nu är Svenssons nya klubb serieledare i den schweiziska andraligan och Almtunas numer före detta lagkapten verkar bli en sista pusselbit för laget inför det potentiella avancemanget som schweiziska Kloten står för.

Kloten anser att Svensson blir en viktig del i lagbygget inför deras slutspel. Man ser att hans fysik och ledaregenskaper kommer till att hjälpa laget enormt i deras defensiv. Man ser också hans förstärkning som ett viktigt nyförvärv då han breddar truppen om ifall att laget blir drabbat av skador.

−  Han ger också ledaregenskaper på isen och kommer även att hjälpa vårt lag både på och utanför isen, säger Felix Hollenstein, Klotens sportchef i ett pressmeddelande.

Almtuna – ett tungt tapp

Almtuna beskriver deras tidigare lagkapten som en riktigt ledare då han trots Almtunas tunga nederlag i relegationsslutspelet valde att gå och förlänga med Almtuna. Trots det att man inte vid tillfället visste att klubben skulle spela i Hockeyallsvenskan.

Per Svensson ska enligt Almtuna spela sin sista match för klubben på onsdag då föreningen spelar en viktig match mot Björklöven. Anledning till att man säljer Per Svensson till det schweiziska laget Kloten ska vara för att man är i en ekonomiskt pressad situation.

− Det känns så klart inte roligt att sälja Per just nu men på grund av läget vi är ekonomiskt och att Kloten vill ha Per så känns det ändå bra att släppa Per till en så pass anrik klubb i Europa, säger Niklas Sjölund, projektledare hos Almtuna.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.