Home Klubbar Färjestad KLART: JVM-målvakten klar för Färjestad

KLART: JVM-målvakten klar för Färjestad

0
KLART: JVM-målvakten klar för Färjestad
Foto: Bildbyrån
JVM-målvakten, Jesper Eliasson, är klar för Färjstad. Målvaktstalangen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben., men kommer att bli utlånad direkt.
– Tanken är att han ska göra en ”Adam Werner”, säger Maciej Szwoch.

Det är en investering för framtiden enligt målvaktstränaren Maciej Szwoch, när JVM-målvakten är klar för Färjestad. Den 20-årige målvakten kommer att lånas ut till en klubb i Hockeyallsvenskan under nästa säsong. Szwoch har haft koll på Jesper Eliasson ett bra tag och är nöjd att ha knutit honom till klubben.

– Jag träffade Jesper när han var 14 år och har följt hans utveckling sedan dess. Tanken med Jesper är att han ska göra en ”Adam Werner”, dvs lånas ut till en allsvensk klubb och där få mycket speltid. Vi kan säga att han gått den långa vägen från relativt okänd juniorspelare i Troja-Ljungby, vidare till Lakers där han sedermera blev utlånad till Almtuna. Det blir nu hans första år som senior och att ta ytterligare en säsong i Allsvenskan är väldigt bra för hans utveckling. Han har funnits med i landslagssammanhang både på J18 som J20-nivå och han är som person väldigt obrydd och står stadigt med båda fötterna i marken. Det är en stor talang som vi nu får äran att rå om, säger Maciej Szwoch, målvaktstränare i Färjestad till klubbens hemsida.

Drömmer om SHL

Eliasson själv köper klubbens koncept med att låta honom spela en säsong till i Hockeyallsvenskan.

– Visst vill man stå i SHL direkt, men det är många målvakter som haft samma upplägg och som senare kommit in i SHL. Att spela mycket är ju bra för den egna utvecklingen, säger han till klubbens hemsida.

Eliasson är hockeyfostrad i Eksjö och har sedan dess även spelat i Boro/Vetlanda, Troja-Ljungby, Växjö, Oskarshamn och nu senast i Almtuna.

Enligt Sportexpressen har Färjestad även gjort klart med målvakten Henrik Haukeland, som kommer att presenteras senare av klubben.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.