KLART: Här är tvillingarnas nya klubb

Idag blev det officiellt, Malmö är tvillingarna Westerholms nya klubb, det meddelade Malmö idag. Bröderna har skrivit på varsitt treårskontrakt.
– Tillsammans utgör de så gott som hel kedja, säger Patrik Sylvegård.

Det har spekulerats en tid, men nu är det klart att det är Malmö som är tvillingarnas nya klubb. Pathrik och Ponthus har skrivit på varsitt treårskontrakt med klubben. De Karlskronabördiga bröderna spelade i Malmö mellan 2007 och 2012.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Malmö. Jag ser fram emot att sätta igång, att sommarträningen ska starta och att få träffa alla nya lagkamrater. Tillsammans ska vi bygga vidare på det klubben gjort hittills och sträva mot en plats i toppen, säger Pathrik Westerholm till klubbens hemsida.

Följts åt

De båda bröderna har följts åt i karriären och har SM-silver med Brynäs, 2017, samt SM- och CHL-guld med Frölunda, 2019, på meritlistan. Nu är de tillbaka i klubben som de spenderade juniortiden i.

– Det ska bli väldigt roligt att representera Redhawks igen. Jag trivdes väldigt både i stan och i klubben under min förra sejour och ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Under de senaste säsongerna har ledningen byggt något bra och nu det ska bli spännande att vara med på den fortsatta resan. Förra säsongen fick jag testa på något nytt med spel i Finland, men nu ser jag fram emot att spela SHL-hockey igen, säger Ponthus Westerholm.

Som en kedja

Malmös vd och sportchef Patrik Sylvegård beskriver bröderna som att de nästan är en egen kedja på isen.

– Pathrik är en skridskostark center med hög arbetskapacitet. Vi kommer att ha nytta av honom i alla spelformer och han är en spelare som både kan sätta upp spel och trycka dit puckarna på egen hand. Ponthus är kanske lite mer av en målskytt. Han sticker gärna in näsan och är med när det hettar till lite extra. En spelare som utvecklats mycket under de senaste säsongerna. Bröderna tillsammans utgör så gott som en hel kedja tillsammans och det ska bli spännande att följa deras framfart, säger han till klubbens hemsida.

Här följer du Malmös lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN