KLART: Här är svenske toppbackens nya klubb

Nu är det klart vilka som blir den svenske toppbackens nya klubb. Jonathan Pudas har skrivit på ett tvåårskontrakt med finska Jokerit i KHL.
– När Jokerit kom in i bilden var det ett självklart val, säger Pudas.

Den svenske toppbackens nya klubb blir Jokerit i KHL, det bekräftade klubben idag. Jonathan Pudas har skrivit på ett tvåårskontrakt med den finska klubben, som enligt honom själv var det perfekta valet.

– Det fanns intresse från några ryska klubbar, men när Jokerit kom in i bilden var det ett självklart val. Helsingfors är rätt både ur den sportsliga och den sociala sidan. Vi ser fram mot att flytta till Helsingfors och bli en del av Jokeritfamiljen, säger Jonathan Pudas till Jokerits hemsida.

En fighter

Jokerits general manager, legendaren Jari Kurri, menar att klubben fått en back som är perfekt för spel i KHL.

– Pudas har varit en av SHL:s toppbackar de senaste åren. Han är skicklig med pucken och har ett bra spelsinne, det gör honom mycket bra på att öppna upp spelet. Han har karaktär och är en fighter, vilket passar bra i KHL, säger han.

Jonathan Pudas är hockeyfostrad i Kiruna IF, där han också gjorde seniordebut säsongen 2009/2010. Han har förutom spel i Skellefteå även spelat i Karlskrona och Brynäs, han har två SM-silver på meritlistan.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN