Foto: Bildbyrån/Twitter

Fyra framgångsrika år med Mora som avslutades med uppflyttning till SHL fick räcka för Jeremy Colliton. Nu står det klart flyttar han hem till Nordamerika igen.

Efter att ha tagit Mora IK tillbaka upp i SHL stod det klart att tränaren Jeremy Colliton lämnar klubben för att flytta tillbaka hem till Nordamerika. Innan han själv gick ut med att han ville hem var det flera svenska klubbar som uppges ha anmält sitt intresse för honom, men nu står det klart var han hamnar.

Klar för AHL

Nästa säsong återfinns han i AHL-laget Rockford Icehogs’ bås. Icehogs är farmarlag till det klassiska NHL-laget Chicago Blackhawks. En organisation som skördat stora framgångar på senare år.
– Det är en ära att få ansluta till Blackhawks’ organisation eftersom de har visat en stark vinnartradition, som jag gärna vill vara med att spinna vidare på, säger han till klubbens hemsida.

“Utmärkt ledare och mentor”

Klubbens GM Stan Bowman belyser Collitons inte alltför förflutna karriär som spelare som en stor tillgång.
– Jeremys erfarenheter som både spelare och tränare gör honom till en utmärkt ledare och mentor för de unga spelarna i Rockford. Han har inlett sin tränarkarriär strålande och kommer direkt från fyra framgångsrika år i Sverige, säger Bowman till hemsidan.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic