KLART: Guldmakaren tar över värsta konkurrenten

0
674
KLART: Guldmakaren tar över värsta konkurrenten
Foto: Bildbyrån
Guldmakaren i Skellefteå tar över värsta konkurrenten Björklöven. Klubben presenterade sin nye tränare på torsdagseftermiddagen, Hans Wallson är klar för två säsonger i Umeålaget.
– Jag är både taggad och laddad, säger Hans Wallson.

Hans Wallson, tidigare guldmakare i Skellefteå tar nu över värsta konkurrenten Björklöven. Wallsons kontrakt löper över två säsonger och sportchefen Per Kenttä är nöjd med att ha knutit till sig den erfarne tränaren.

– Jag är glad att vi kunnat knyta till oss en så meriterad tränare till Hockeyallsvenskan. Hans har gedigna hockeykunskaper och blir en fin tillgång till Björklöven och vår långsiktiga plan att nå SHL, säger Per Kenttä till Björklövens hemsida.

Senast i NLA

Den 53-årige tränaren kommer närmast från den schweiziska liga NLA, där han coachade ZSC Lions i en och en halv säsong innan han fick sparken från klubben. Det är en revanschsugen tränare som kommer till Umeå och Björklöven.

– Det känns riktigt bra och jag är både taggad och laddad. Jag följde Björklöven förra säsongen och man har startat en resa där man har en imponerande publikintresse som inte många lag matchar. Det känns kul att komma till en klubb som är på väg uppåt och och det blåser positiva vindar runt hela föreningen. Att få var med och vara en del av den resa som förhoppningsvis tar oss till SHL lockar väldigt mycket, säger Hans Wallson.

Följ Björklövens lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tre × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.