Foto: Bildbyrån

Frölunda har gjort klart med sitt första nyförvärv för säsongen. Semifinallaget värvar en målvakt från HockeyAllsvenskan. Han har tidigare även spelat i Djurgården.
– När klubben kontaktade mig blev jag förvånad, nästan chockad, men glad, säger Johan Mattsson.

Först ut att presenteras som nyförvärv av Frölunda är en målvakt. Johan Mattsson hämtas från Timrå i HockeyAllsvenskan. Kontraktet är skrivet på två år.

– Johan är erfaren trots sin ålder och det skall bli kul att få jobba med honom igen. Vi känner varandra från juniorlandslaget, säger Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin till hemsidan.

Efter att chocken lagt sig för målvakten som är fostrade i Huddinge känner han en stor trygghet i att få jobba med ledare som är kända för honom.

– Eftersom jag har jobbat lite med Kribba (Martin) och Roger (Rönnberg) förut så vet jag vad jag kommer till och det känns tryggt, säger Mattsson och fortsätter:

– Jag har börjat få ut min potential, men vet att det kommer att ta ett tag att acklimatisera sig i SHL. Och det skall bli kul att jobba ihop med Johan (Gustafsson) som gjort det bra under sina två säsonger i Frölunda, men jag vill ju spela matcher också.

Stor målvakt

Johan Mattsson tillhör de till måttet stora målvakterna i SHL, han mäter hela 193 cm i strumplästen. Trots sin storlekt beskrivs han som en kvick och rörlig målvakt.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer