KLART: Forward lämnar AIK – här är hans nya klubb

0
1510
Foto: Bildbyrån

Den 25-årige forwarden fick inte plats i AIK:s nya lagbygge och nu har han hittat en ny klubb. Idag presenterades han av AIK:s seriekonkurrent och kontraktet är skrivet på ett år.

Nicklas Heinerö har hittat ny klubb, den nya adressen är Södertälje i Hockeyallsvenskan. Heinerö fick inte förlängt kontrakt med AIK och har sedan han fått beskedet letat efter rätt klubb. Nu blir inte flytten så lång och han får dessutom chansen att stanna i Hockeyallsvenskan.

–  Det känns jättekul att vara klar för SSK, det är en klassisk klubb och min känsla är att de har en bra och intressant satsning med en bra mix av spelare. Det känns jäkligt spännande, säger Nicklas Heinerö till SSK:s hemsida.

Ny klubb – nya förutsättningar

Forwarden har haft det motigt med skador. Nu ser han chansen att få fart på karriären i en klubb som vill satsa på honom.

– Jag har haft en del skador och känner därför också en väldigt stor revanschlust och tränar väldigt hårt nu för att komma tillbaka starkare än någonsin tidigare. I grunden är jag en offensiv spelare med bra spelsinne och bra blick för spelet men jag har även utvecklats till att vara bra åt båda hållen ute på isen, säger han.

Sportchefen och tränaren Mats Waltin ser stor potential i 25-åringen och menar att det är viktigt att ha en spelare som vet vad det handlar om att spela i Hockeyallsvenskan.

– Nicklas är en spelskicklig forward med bra blick som har samlat på sig en hel del erfarenhet, han kan Hockeyallsvenskan och väl förberedd har han alla förutsättningar till att blomma ut ordentligt den kommande säsongen.

Representerat alla

Nicklas har i och med kontraktet med Södertälje representerat samtliga stora hockeyklubbar i Stockholms län. Hammarby, AIK, Huddinge, Djurgården och nu SSK.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.