Foto: Bildbyrån
Scandic

Roger Öhman tar över svenska mästarna och har skrivit ett kontrakt på två år. Han blir heltidsanställd som mästarnas nya huvudtränare i den nya klubben.
– Hela verksamheten andas proffsighet, säger Roger Öhman i ett pressmeddelande.

Svenska mästarna på damsidan, Djurgården, har gjort klart med ny tränare. Från Skåne hämtar man Roger Öhman, tidigare back i Elitserien. På senare år har Öhman varit ansvarig för Malmös junior- och ungdomsverksamhet.

– Detta blir en jätterolig utmaning. Hela verksamheten andas proffsighet och det är en stor anledning till att jag tackade ja till det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Djurgårdens nya huvudtränare Roger Öhman i ett pressmeddelande.

Mästarnas nya tränare

Djurgården har till den här säsongen valt att heltidsanställa sin huvudtränare på damsidan och vice vd KG Stoppel förklarar varför.

– Huvudtränarrollen kräver mer och mer och därför har vi tagit det här beslutet som ett led i att utveckla vår damverksamhet. Roger kommer också att vara med i processen om att ansöka om ett flickhockeygymnasium till hösten. Därmed blir det en likadan utformning av tjänsten som våra juniortränartjänster. Han kommer att jobba både med laget och med individuell utveckling på hockeygymnasiet. Det är de saker som vi har haft fokus på i rekryteringsprocessen. Vi tycker att Roger är en person som passar in i den kravbild vi har som svenska mästare och där vi vill ta ytterligare ett steg i utvecklingen, säger Stoppel.

Sportchefen Nils Ekman är nöjd med värvningen av ny tränare.

– Till att börja med tycker jag om Rogers personlighet, hur han i grund och botten är en positiv person och ledare som sprider glädje. Med sin kunskap och långa erfarenhet kan han utmana individerna till att utvecklas. Han har väldigt stor kunskap om vad spelare går igenom och vad de ska jobba på. Men hans personlighet, hur han kommer bemöta individerna är det som vi verkligen värderar från vår sida, säger Ekman och fortsätter.

– Vi vill utveckla spelarna, det är vårt fokus i år. Spelarna i vår trupp ska utvecklas så mycket det bara går som individer. Därför har det varit en lång process där vi jobbat efter en specifik profil. Processen har varit noggrann och omfattande och har fått ta tid för att vi ska hitta en person som vi verkligen är helt nöjda med. Det har vi gjort nu.

Kommentarer

Kommentarer