KLART: Förre JVM-målvakten till Vita Hästen

Vita Hästen har gjort klart med en fin förstärkning, den förre JVM-målvakten Niklas Lundström är klar för resten av säsongen.

Den förre JVM-målvakten Niklas Lundström är klar för Vita Hästen den resterande delen av säsongen. Han kommer närmast från den tjeckiska andra divisionen och HC Dukla Jihlava, där han spelat de två senaste säsongerna. Lundström ersätter den skadade målvakten Oscar Masiello.

– I och med att vi fått en skada på Masiello så måste vi ha in en ersättare som kan fylla den luckan. I Lundström får vi en erfaren målvakt som spelat på flera olika nivåer som jag dessutom känner till sen tidigare. För att få till den här lösningen har det krävts en rad snabba beslut och vi är glada över att vi får in Lundström i laget. Vi räknar med att han ansluter till laget på måndag, säger Tony Zabel, tränare i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Fostrad på Värmdö

Den 27-årige målvakten är fostrade i Värmdö HC och spelade i AIK under juniortiden. Totalt blev det 19 matcher i SHL för Lundström, som 2013 var med och vaktade Juniorkronornas mål i JVM. Då blev det JVM-silver. Året efter blev det två säsonger i flera klubbar i AHL och ECHL, innan han återvände till Sverige för spel i Björklöven.

Niklas Lundström har även spelat i Lindlöven, Oskarshamn, Södertälje, Huddinge och danska Hvidovre Fighters.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN