KLART: Finske landslagsbacken värvas av SHL-laget

Imorgon stänger transferfönstret för samtliga SHL-klubbar. Idag kunde klubben bekräfta att den finske landslagbacken värvats till SHL-laget inför slutspurten av säsongen. 

Den finske landslagsbacken kommer senast från spel i SaiPa i den finska ligan. Dessutom har han även representerat Finland under förra veckans Beijer Hockey Games. Idag kunde det bekräftas att den finske landslagsbacken värvas av SHL-laget.

Finske landslagsbacken värvas av SHL-laget

Den finske landslagsbacken Robin Salo bekräftas vara klar för spel i Örebro. Han kommer närmast från spel i SaiPa i den finska ligan där han stått för 21 poäng på 46 matcher. Under förra veckans landslagsuppehåll i SHL var Salo en av de spelare som deltog i turneringen Beijer Hockey Games med det finska landslaget. Salo blev draftad som 46:e spelare totalt i 2017 års NHL-draft av New York Islanders.

– Robin är en back som vi har haft koll på och tittat på till nästa säsong. Nu fick vi chansen att få hit Robin redan nu och det är vi jätteglada för. Vi har varit på plats i Finland och även följt honom nu under den senaste landslagsturneringen. I Robin får vi in en back med en härlig blick för spelet och fin skridskoåkning, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida. 

Kontrakt till 2020/21

Robin Salo väntas anlända till Örebro under kvällen och kommer förhoppningsvis delta i morgondagens möte mot Skellefteå. Den 21-årige backen beskriver förväntansfullt hur han känner inför flytten till Sverige.

– Jag känner mig verkligen taggad på att få chansen att komma till Sverige och Örebro. Det är en fantastisk möjlighet för mig att komma till ett topplag i SHL och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna, säger Robin Salo.

Kontraktet med Robin Salo gäller under resterande delar av säsongen inklusive nästkommande säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN