Foto: Mikko Lieri / Jatkoaika.com

Oskarshamn och Per Kenttä fortsätter sitt nybygge av föreningen och nu har klubben skrivit ettårskontrakt med en finsk backtalang, som hämtas från finska högstaligan.

William Mäkinen beskrivs som en offensiv backtalang och den Hockeyallsvenska klubben Oskarshamn har skrivit kontrakt med honom. Nu har Kenttäs lagbygge två målvakter, sju backar och 14 forwards. Det är snart fullt hus i det som beskrivs som Oskarshamn 3.0.

– Jag är glad för den här chansen och det känns spännande att komma till en annan liga och ett annat land. Jag vet att Allsvenskan är en professionell och tuff liga och det spelas en lite annan hockey än här i Finland. Jag ser mycket fram emot att komma till Oskarshamn och Sverige och hoppas kunna bidra en hel del med min offensiv, säger William Mäkinen.

Hans finska klubb SaiPa Lappeenranta kom sist i den finska ligan, SM-Liiga, förra säsongen. Mäkinen tvekade inte länge när han fick förfrågan att komma till Sverige och Hockeyallsvenskan.

– Jag kände direkt när jag fick frågan att jag var redo att ta utmaningen och ser det som en chans att utvecklas och bli en bättre hockeyspelare.

21-årig backtalang

Sportchefen Kenttä har haft koll på Mäkinen ett tag och är naturligtvis nöjd med värvningen av den 21-årige backen. Kontraktet är skrivet på ett år.

– William är en ung och utvecklingsbar offensiv back som jag haft koll på under ett par säsonger nu. Han har sina styrkor i passningsspelet och i powerplay där vi har förhoppningar om att att han ska göra avtryck. Det finns en stor uppsida på honom, vilket hans poängskörd under förra säsongen också viskar om. Vi har även fått fina vitsord av de referenser vi tagit på honom, säger Per Kenttä.

Mäkinen kommer inte att känna sig ensam när han ansluter till den småländska klubben. Det finns redan två finska lejon hos den satsande klubben.

– Jag känner till Arsi Piispanen och Roope Ranta lite grann men i övrigt blir det nya bekantskaper i laget. Flytten till Oskarshamn blir i mitten eller slutet av juli och jag ser fram emot den nya säsongen i ett nytt land, säger Mäkinen.

Här följer du Oskarshamns lagbygge>>>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer