KLART: Färjestad värvar guldhjälten – återvänder från KHL

Han tog Skellefteå till fyra raka finaler, varav två slutade med SM-guld. Nu ansluter den förre guldhäljten till Färjestad från KHL-spel med Spartak Moskva. En klassmålvakt som ska stärka den position som klubben sviktat på de senaste säsongerna.

Efter att ha haft det svajigt på målvaktssidan har nu Färjestad värvar den förre guldhjälten, Markus Svensson, senast i KHL och Spartak Moskva. Svensson var med och tog två guld och två silver i Skellefteå under fyra säsonger. Nu ska han vakta Färjestads mål i två säsonger.

  • Det känns mycket intressant att vara här och få vara med på den nya resan som Färjestad har startat. Det blir en ny resa även för mig. Jag hade väl ganska öppet sinne för vad som kunde tänkas komma. När Färjestad sen hörde av sig så blev det ett jätteintressant alternativ. Jag åkte hit och träffade folk i och kring laget och fick ett väldigt bra intryck. Det sägs också vara en stad som är trevlig att bo i, säger Markus Svensson till Färjestads hemsida.

Årets målvakt

Så sent som säsongen 2015/2016 vann Svensson priset Honken Trophy som Sweden Hockey Pool och Ishockeyjournalisternas Kamratförening årligen delar ut till årets målvakt i svensk ishockey. Svensson har hunnit fylla 34 år, men enligt honom själv så är det ingenting som han reflekterar över.

– Om jag inte kände att jag har massor kvar att ge så hade jag nog lagt av tror jag. Jag känner mig fräsch och väldigt sugen på att starta upp mitt nya hockeyliv här i Karlstad.

Ryktades till Skellefteå

Det var många som trodde att när Svensson återvände till svensk hockey igen så skulle han spela för Skellefteå AIK. Enligt en väldigt säker källa till Hockeybladet.nu ska Svensson haft ett kontraktsförslag från Skellefteå på bordet, men inte ens ha varit nära att skriva på då han kommer att tjäna minst det dubbla i FBK.

Läs mer om Färjestad>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN