Foto: Bildbyrån

Den 19-årige Djurgårdstalangen fick inte nytt kontrakt med klubben. Nu flyttar han västerut för att få fart på karriären. Talangen har skrivit på för ett år.
– Jag är redo att komma hem, säger Andreas R
øykås Marthinsen.

Djurgårdstalangen Andreas Røykås Marthinsen lämnar Djurgården och flyttar hem till Norge igen. Som 16-åring lämnade han Lørenskog, utanför Oslo för att gå i hockeygymnasiet hos Djurgården i Stockholm. För två säsonger sedan gjorde Røykås Marthinsen debut i SHL med fyra matcher och under förra säsongen blev det fyra matcher till. Den 19-årige backen var kapten i Djurgårdens J20-lag under den senaste säsongen.

Djurgårdstalangen flyttar hem

Nu går flytten tillbaka hem för Røykås Marthinsen, som nu ser flytten som ett sätt att få igång karriären genom spel i den högsta norska serien. Under den gångna säsongen premierades han med att få spela tre A-landskamper.

– Jag är redo att komma hem igen. När det inte fanns någon lösning i Sverige var Lørenskog det enda alternativet. Det kommer att bli speciellt att samlas med grabbarna igen. Vi växte upp tillsammans och det ska bli vansinnigt coolt att vi kommer spela i samma lag igen, säger Andreas Røykås Marthinsen till Lørenskogs hemsida.

Fyra säsonger i DIF

De fyra senaste säsongerna har backtalangen tillhört Djurgården där han spelat två säsonger i J18 och tre säsonger i J20, under en säsong dubblerade han i båda lagen. Ett äventyr som fått honom att växa.

– Jag var bara 16 år när jag flyttade till Stockholm och jag fick växa upp snabbt. Jag har också utvecklats som spelare och det är framför allt spelet med pucken som jag förbättrat. Jag fick också känna på hur det är att spela i GET-ligaen, då jag fick några matcher med Storhamar förra säsongen, säger han.

Røykås Marthinsen fick totalt spela åtta SHL-matcher med Djurgården och sex matcher med Storhamar i GET-ligaen. Nu har han skrivit på för ett år med moderklubben Lørenskog.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer