KLART: De ska assistera i AIK:s bås nästa säsong

Det är inte bara på spelarsidan som AIK gör förändringar inför den kommande säsongen. Trotjänaren David Engblom som ersätts av två tränare, den ene bror till en spelare som lämnar efter den här säsongen. Den andre bror till NHL-legendar. Båda två med liten coacherfarenhet och ska assistera Mitell i båset.
– Att vi blir tre i ledarstaben är ett tecken på att vi vill komma närmare individen och spelarna och därmed utföra ett mer noggrant arbete, säger klubbens sportchef, Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

De som ska assistera AIK:s huvudtränare Tomas Mitell är nu klara, den ena är nybliven norsk mästare och den andre handelsresande i ishockey med över 20 år som seniorspelare. Jeff Jakobs har bara 3,5 års erfarenhet som tränare och är endast 28 år ung. Trots sin ringa erfarenhet är det en nykorad ligamästare som kommer till Hovet. Jakobs vann som assisterande tränare den norska ligan och sedermera även guldet tillsammans med den svenska tränaren Fredrik Söderström.

– Vi vann både serien och det efterföljande slutspelet, vilket var otroligt roligt. Nu ser jag fram emot nya utmaningar i Stockholm och AIK. Att få vara tränare i en klubb som betyder så mycket för så många är väldigt inspirerande. Det kommer bli en häftig resa. Jag håller på med detta för att vinna – det är min största drivkraft – och jag kommer försöka bidra så mycket som möjligt för att klubben ska ta sig tillbaka till SHL, säger Jakobs i ett pressmeddelande.

Hämtas från juniorerna

Peter Nylander, handelsresande i hockey och bror till NHL-legenden Michael Nylander, representerade 16 olika klubbar under de 22 säsonger han spelade seniorhockey. Han slutade som aktiv 2014 och bara två år senare plockade han ner skridskorna från hyllan igen. Denna gång som ansvarig för AIK:s J20-verksamhet. Nu är det A-laget som gäller för Huddingesonen.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt. Det är en intressant ledarstab med mycket ödmjukhet och öppenhet där jag tror vi kan skapa en bra energi tillsammans, säger Nylander och fortsätter:

– Jag har under mina år fått vara ett slags bollplank och hjälpt dessa spelare att utvecklas som ishockeyspelare och människor. Att jag nu är i seniorverksamheten tror jag kan underlätta steget för de yngre spelarna att ta sig upp.

Jeff Jakobs kommer att ansvara för backarna och Peter Nylander kommer att ha matchansvaret för forwards. Nylander kommer dessutom vara ledande tränare på isträningarna.

AIK värvar kanadensisk poängmaskin>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN