Foto: Bildbyrån

Det har ryktats kring centern tidigare under säsongen. Nu står det klart att en av vinterns JVM-spelare är klar för SHL-spel i Linköping.

Spelaren i fråga är Fredrik Karlström, född 1998. Efter att ha ryktats till just Linköping under säsongen står det nu klar att det är dit han tar vägen. Han har tillhört AIK och deras juniorlag sedan 201. Fredrik gjorde den senaste säsongen 25 poäng på 52 matcher i HockeyAllsvenskan.

Ryktades redan i vintras

Karlström har bildat ett nästintill fruktat radarpar tillsammans med juniorkompisen Jesper Bratt under säsongen i AIK. Efter en fin start på säsongen ryktades det om att båda skulle få chansen i Junior-VM. Dock var det bara Karlström som togs ut, något oväntat. Efter att ha jobbat sig in i laget gjorde han en fin turnering. I januari kom uppgifter från MrMadhawk om att Karlström skulle vara klar för Linköping, vilket nu är bekräftat.

– Vi har följt Fredrik under en längre tid och tycker att han är väldigt intressant. Han spelade en viktig roll för AIK och det svenska JVM-landslaget under föregående säsong. Vi ser en stor utvecklingspotential i Fredrik och är glada över att han väljer spel i LHC, säger Fredrik Emvall, General Manager, till klubbens hemsida.

Draftad av Dallas

Karlström som är Stockholmare i grunden efter att ha växt upp i Trångsund och deras hockeyverksamhet kom till AIK via Täby. I J18 Elit och J18 Allsvenskan har Karlström gjort 85 poäng på 51 matcher och i J20 SuperElit har det blivit 51 poäng på 57 matcher. Under våren fick han kröna säsongen med ett brons i J20 SM. I somras draftades Karlström av Dallas Stars som nummer 90 totalt, i den tredje rundan. Men innan det blir spel i Nordamerika i framtiden är Linköping hans fokus.

– Det ska bli fantastiskt kul. Linköping är en bra SHL-klubb som har varit stabila över en längre tid. Jag har pratat med Dan och Fredrik och det känns väldigt bra med hur de ser på nästa säsong och jag ser väldigt mycket fram emot att komma till LHC, säger Fredrik Karlström.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic