KLART: AIK förstärker på forwardssidan – lånar från SHL

AIK förstärker på forwardssidan och lånar in Max Lindholm från SHL-klubben Örebro. Forwarden återvänder därmed till AIK efter två säsonger.
– Det känns kul att vara tillbaka i en klubb som står mig varmt om hjärtat, säger Max Lindholm.

AIK förstärker på forwardssidan, de lånar in 23-årige Max Lindholm från Örebro i SHL. Han återvänder därmed till klubben han lämnade för två säsonger sedan.

– Max kommer att bidra med sin tyngd, skridskoåkning och spelsinne. Han har utvecklats under tiden i Örebro till en mer komplett spelare och han tycker det ska bli inspirerande och roligt att komma hem och spela i AIK igen. Med sin ålder är han fortfarande under utveckling och han själv vill tillbaka till SHL, vilket är viktigt att han har som målsättning även om han nu får ta ny sats i Hockeyallsvenskan, säger Anders Gozzi sportchef i AIK till klubbens hemsida.

Från Älta

Linholm är hockeyfostrad i Älta och via Djurgårdens ungdomslag och Huddinges juniorlag hamnade han i AIK som 17-åring. I AIK blev det succé och han slog igenom rejält säsongen 2018/2019 då han producerade 39 poäng på 49 matcher i Hockeyallsvenskan. Något som gjorde att Örebro fick upp ögonen på honom.

Förra säsongen blev det 17 poäng på 15 matcher i Hockeyallsvenskan för BIK Karlskoga, där han spelade på lån. I Örebro blev det 36 matcher och åtta poäng.

Lånet gäller tillsvidare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN