KLART: Abbott värvar back till Rögle – spelklar redan ikväll

Rögles nye sportchef Chris Abbott sitter inte still i båten. För att stärka upp Rögles defensiv plockas backen Ben Youds från konkurrenten Växjö. Något som HD.se avslöjade igår.
– Ben kommer att hjälpa oss, säger Chris Abbott.

Han har knappt hunnit sätta sig i sportchefsstolen så har Chris Abbott värvat brorsan Cam som tränare och backen Ben Youds, båda från SHL-konkurrenten Växjö. Brodern Cam tränade dock klubbens J20-lag.

Misslyckad värvning

Youds har inte lyckats i Växjö och han har inte fått den speltid han tycker att han förtjänar och nu lämnar han klubben han skrev på för inför den här säsongen.

  • Vi har valt att släppa Ben Youds till Rögle BK. Vi tackar Ben för sin tid i klubben och önskar honom lycka till, säger sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Gått snabbt

Det var HD.se som avslöjade övergången igår och förhandlingarna har gått blixtsnabbt. Youds är redan spelklar och debuterar mot Djurgården på bortaplan ikväll.

– Det har gått snabbt men jag är glad över att få komma till Rögle BK och hjälpa laget. Jag ser fram emot att få debutera i kväll, säger Ben Youds.

I morse vaknade den amerikanske backen i Växjö för att sätta sig på planet till Stockholm och han presenterade sig för laget vid lunchtid.

– Jag har sett förändringarna som skett i Rögle den senaste tiden och jag gillar det som händer. Jag ser fram emot att få vara en del av det och hjälpa laget att lyfta i tabellen, säger Ben.

Redo

Trots den bristande speltiden, har inte spelat match sedan 28 oktober, i Växjö känner sig den 29-årige backen redo för kvällens match.

– Jag har tränat på bra hela tiden för att vara redo när det händer något. Jag är redo.

Chris Abbott är näjd med att ha rott sin första spelarvärvning i hamn.
– Ben kommer att hjälpa oss. Det är en tvåvägs back med offensiv uppsida. En talangfull och karaktärsstark spelare med bra attityd. Ben är hungrig och redo att hoppa in och hjälpa oss att lyfta i tabellen, säger Chris.

Sportchefen analyserar sin första vecka i Rögle så här:

– Jag har sett mycket positiva saker, vi behöver bli jämnare vad gäller fokus och arbetsinsats.

Kontraktet med Ben Youds gäller den här och nästa säsong, 2018/19.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN