Klar för Leksand: ”stor ära när man själv är från Dalarna”

0
1893
Foto: Bildbyrån
Leksand förstärker forwardssidan inför den kommande säsongen. Under fredagen meddelade klubben att man värvar Andreé Hult som senast kommer från fyra raka säsonger i tyska högstaligan.
Det är stor ära när man själv är från Dalarna, säger Hult till Leksands hemsida.

Leksand har gjort klart med Andreé Hult de tre kommande säsongerna, meddelar klubben på sin webbplats. Den 31-årige forwarden kommer senast från spel i tyska högstaligan med Schwenninger Wild Wings.

– Andreé är en spelare som är väldigt allround och kan spela i alla spelformer. Han besitter bra skridskoåkning och spelsinne samt har skaffat sig internationell rutin och hårdhet under flera år. Detta innebär att vi breddar vår centersida och gör det dessutom med en svensk spelare som ursprungligen är från Dalarna, säger Leksands General Manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

André Hult har totalt bokförts för 19 SHL-matcher och 150 matcher i HockeyAllsvenskan. Forwarden, som spenderat de fyra senaste säsongerna i tyska högstaligan, berättar att han tror att Leksands spelsystem kommer att passa honom.

– Det ska bli fantastiskt kul att få representera Leksands IF i SHL. Det är stor ära när man själv är från Dalarna. Med hjälp av de bästa fansen i Sverige tror och hoppas jag att vi ska etablera oss i SHL. Jag tycker att jag har bra fart på skridskorna och vill spela en snabb hockey, och jag tror att vinterns spelsystem kommer att passa mig. Jag ser fram emot att komma igång.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.