Oskarshamn har gjort klart med en 40-årig tränarprofil som tidigare varit framgångsrik i både Malmö och Rögle. Nu ska han försöka få Oskarshamn att lyfta.
– En mycket bra rekrytering för oss, säger sportchef Per Kenttä.

Efter att Fredrik Söderström meddelat att han lämnar uppdraget som tränare för IK Oskarshamn har klubben letat efter ett nytt namn. Nu kan den nye sportchefen Per Kenttä sluta leta, då man gjort klart med en riktig tränarprofil. Skåningen Björn Hellkvist har skrivit på för två år med smålänningarna.

– Det är en jättespännande utmaning att komma till Oskarshamn och få inleda arbetet i en ny organisation. Det blir en ny resa att inleda här, med nybygge organisatoriskt och ett chans för alla inblandade att få in lite frisk luft och nå nya framgångar. Jag är övertygad att alla möjligheter finns här, säger Björn Hellkvist till Oskarshamns hemsida.

Tränarprofil i Rögle och Malmö

Närmast kommer Hellkvist från danska Rungsted Seier Capitals, som han förde till seger i danska cupen och till kvartsfinal i danska ligan. Hellkvist fick sparken från Malmö Redhawks efter den förra säsongen. 2015 ledde han Malmö från HockeyAllsvenskan till SHL tillsammans med Mats Lusth. Nu ser han fram mot att ta över Oskarshamn och han har en tydlig filosofi.

– Jag lägger stor värdering i att man jobbar hårt, hela vägen genom hela organisationen. Och att man lägger ner den tiden och den energin som krävs för att bli bättre. Det hårda jobbet måste vara grunden.

Sportchefen Kenttä är nöjd att ha rott i land med den tränare han hade högst på önskelistan.

– Björn var nummer ett på önskelistan och är en mycket bra rekrytering för oss. Vi får en väldigt engagerad tränare på grund av hans strukturerade arbetssätt. Han ställer väldigt höga krav och vi har en gemensam och tydlig bild av hur vi ska nå framgång med Oskarshamn.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer