Foto: Bildbyrån
Scandic

Han gjorde SHL-debut tidigt men valde till slut att lämna Jönköping för Nordamerika. Nu återvänder HV-profilens son till Sverige och SHL.

Efter att ha debuterat redan innan han blivit myndig så gjorde nu 20-årige Filip Ahl ytterligare två säsonger i SHL. Dock med endast 31 matcher över två säsonger. Utöver det handlade det om utlåningar längre ner i seriesystemet. Inför förra säsongen lämnade forwarden Sverige för spel i den nordamerikanska juniorligan WHL. Efter en poängstark säsong i Regina Pats vänder JVM-forwarden hem.

Klar för SHL men inte HV71

Filip har HV71 som moderklubb och är född i Jönköping. Som hockeyspelare gick han genom ungdoms- och juniorled innan det blev seniordebut i klubben. Sedan dess har det blivit lite SHL-spel, utlåningar och en säsong på andra sidan Atlanten. Lägg därtill spel i vinterns Junior-VM för det svenska laget. Nu vänder han alltså hem men inte för spel hos de regerande svenska mästarna. Ny klubbadress blir Örebro Hockey där han skrivit på för ett år.

– Filip är en ung och lovande spelare med höga ambitioner. Han kommer hit för att ta nästa steg och jag är övertygad om att han har alla möjligheter till det hos oss, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Pappan fick ikonstatus

Filip Ahl har ett bekant efternamn. Detta efter pappa Boo Ahl som under 90-talet nådde kultstatus i Jönköping. Detta efter två SM-guld med storartade insatser och även ett VM-silver. Nu är det alltså dags för sonen, draftad av Ottawa, att komma hem och ta SHL med storm på allvar igen men inte hemma i vårens mästarlag HV71 utan istället i nyligen ekonomiskt betingad Örebro Hockey.

Läs mer om Örebros stora ekonomiska minusresultat HÄR

Kommentarer

Kommentarer