JVM-spelaren klar för de regerande mästarna

JVM-spelaren, Mattias Norlinder, är klar för de regerande mästarna Frölunda. Klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med backtalangen.
– Vi har hållit koll på honom länge, säger Fredrik Sjöström.

Den talangfulle backen och JVM-spelaren är klar för de regerande mästarna Frölunda. Den 20-åringe JVM-spelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben.

– Det här blir bra. Frölunda har en bra och seriös verksamhet och ett offensivt tänk. Det blir en kul utmaning för mig att fortsätta utvecklas i en ny miljö, säger Mattias Norlinder till klubbens hemsida.

Haft koll

Frölunda har haft koll på backen som är fostrad i Kramfors-Alliansen under en längre tid.

– En riktigt stor talang med fantastiskt spelsinne och skridskoåkning. Vi har hållit koll på honom länge, i ett par säsonger, och är grymt glada över att kunna knyta honom till oss. Det är en driven kille med båda fötterna på jorden som har en ljus framtid framför sig, säger Fredrik Sjöström, sportchef i Frölunda.

Norlinder kommer närmast från Modo där han spelat i fyra säsonger, vara två säsonger i A-laget. Den senaste säsongen stod han för 18 poäng på 34 matcher. Han var också med i Juniorkronorna som tog JVM-brons i Tjeckien i vintras.

Han är draftad av klassika NHL-organisationen Montreal Canadiens förra sommaren i den tredje rundan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN