Foto: Bildbyrån

Han slog igenom med dunder och brak när JVM-guldet bärgades 2012. Sedan dess har han gjort en rad säsonger i Nordamerika. Nu vänder han hem till Sverige.

Efter att ha fostrats i Skövde hann han spela en två säsonger i Timrå och göra braksuccé i JVM innan han skrev NHL-kontrakt. Nu är Max Friberg klar för spel hemma i Sverige efter fyra säsonger.

Guldsuccé och uttagen i All Star-laget

Max Friberg draftades av Anaheims organisation 2011. Sedan kom JVM-guldet 2012 och en personlig superturnering för Friberg. Han vann skytteligan i JVM kom med i All Star-laget samtidigt som laget alltså tog guld.

– Max är en härlig karaktär och lagspelare som kommer med mycket erfarenhet från Nordamerika. Det är kul att kunna knyta honom till oss och det skall bli intressant att få jobba med honom, Max är hungrig, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

JVM-succén blev ett NHL-kontrakt

Succén bar frukt och efter ytterligare en säsong i Timrå flyttade han till Nordamerika. Där har det blivit fyra säsonger, 276 AHL-matcher och endast sex NHL-matcher. Nu har han skrivit på för Frölunda i SHL.

– Jag har fått med mig mycket därifrån. Jag började som en offensiv spelare och avslutade i en checking line och som lagkapten, berättar Max Friberg som skrivit på för tre säsonger med Frölunda, till 2020.

Friberg kommer närmast från Montreal Canadiens farmarlag St. Johns IceCaps som avslutade säsongen så sent som i fredags i förra veckan. Nu har han skrivit på för Frölunda i SHL.

– Det var inget svårt val när Frölunda hörde av sig. Och jag Roger (Rönnberg) som jag känner sedan tidigare var en faktor. Han kräver mycket och det gillar jag och jag hoppas kunna bidra med offensiv spets, men vet att det först och främst är hårt arbete som gäller, förklarar Frölundas sjätte nyförvärv.

Kommentarer

Kommentarer