Ingen återkomst i SHL för den dubble världsmästaren

Det spekulerades i om den dubble världsmästaren Oscar Lindberg skulle flytta hem, med det blir ingen återkomst i SHL. Ett äventyr i Dynamo Moskva i KHL tar vid för forwarden.

Det blir ingen återkomst i SHL för Skellefteåsonen Oscar Lindberg. Den 28-årige NHL-meriterade forwarden är istället klar för spel i KHL och Dynamo Moskva. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

Dubbla VM-guld

Lindberg var med och tog VM-guld i hemma-VM i Globen 2013, fyra år senare återupprepade han bedriften. Då var han med i det Tre Kronor som tog VM-guld i tyska Köln. Då slog Sverige Kanada i finalen efter en gastkramande straffläggning.

Innan Lindberg flyttade över Atlanten tog han SM-guld med moderklubben 2013. Det blev två säsonger i Hartford Wolfpack innan han lyftes upp i New York Rangers, där han spelade i två säsonger. Innan han förra säsongen lämnade NHL för NLA och Zug hann han med en och en halv säsong i Vegas Golden Nights och en halv säsong i Ottawa.

Innan han skrev på för Dynamo Moskva fanns det förhoppningar om att han skulle återvända hem till moderklubben Skellefteå. Nu får den återföreningen vänta minst en säsong.

Den gångna säsongen blev han NLA:s mest utvisade spelare med 91 minuter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN