HV71 vann dragkampen om stjärnan

0
596
Foto: Bildbyrån

Många var ute efter den 28-årige amerikanens signatur på kontraktet. HV71 vann kampen och har skrivit ett artistkontrakt över ett år med stjärnan.

Den amerikanske stjärnan Bill Sweatt fortsätter karriären i SHL och HV71. Han missar dock inledningen på serien och kommer bara att spela bortamatcherna i CHL innan den 23 september. Detta av skattetekniska själ.

Det var många klubbar som var ute efter Sweatts signatur på kontraktet. En forward som gjorde sig ett namn framförallt i Brynäs där han var i två år.

– En oerhört skridskoskicklig spelare som passar bra in i vårt spelsystem, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Inte lika bra i Luleå

Om det gick bra i Brynäs, så gick det inte lika bra i Luleå och efter två säsonger fick han lämna norrbottningarna. Nu ser han fram mot en säsong i HV71.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till en vinnande lag med en stark tradition. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska fortsatt vara framgångsrika, säger Bill Sweatt.

Stjärnan får stor roll

Sweatt får en stor roll i nästa upplaga av HV71 som ska försvara guldet från den gångna säsongen.

– I Bill Sweatt får vi en skridskoskicklig forward som spelar med mycket fart och som är god för en hel del poäng. En spelartyp som kommer att passa bra in i vårt spelsystem, säger Johan Hult.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tjugo − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.