Hockeyettanklubben går miste om stjärnscout

Det var nästintill klart att stjärnscouten från Detroit skulle ansluta till Ettanklubben i mån av tid. Det är klubben Tyringe som bara behövde avsluta de sista stegen för att få in Stjärnscouten. Då sparkar man under gårdagen tränare Marcus Norell. Något som också gjorde att Detroits scout Håkan Andersson inte ville ansluta.

Under hösten har Tyringe haft en svår tid där det varit problem i samarbetet mellan styrelsen och tränare Marcus Norell. Det har även inte gått vägen resultatmässigt, man ligger på tionde plats av tolv lag såhär långt. När Norell under hösten fick mandat för att styra upp en sportslig organisation så ska han ha frågat Håkan Andersson på skoj.
– Jag sa väl lite på skoj egentligen att: ”Fan ska du inte hoppa in i Tyringe?”, Jo” svarade han ”det ska jag”, säger Norell till Hockeysverige.se

Styrelsen brände sina chanser

Planen var att Andersson skulle ingå i ett sportråd där han skulle ha en roll där han ser över yngre spelare och dess kvaliteter. Hans roll i Detroit är att just bevaka unga spelare så det skulle inte vara några konstigheter att han kliver in i liknande roll i Tyringe, men de sumpade sina chanser.
– Ja ja, jag var definitivt intresserad. Jag anser Marcus vara en otroligt kompetent tränare, hade han varit med hade jag varit intresserad.

Nu är klubben i ett riktigt krisläge då spelarna också vänder sig mot styrelsen. Många packade sin rustning direkt när beskedet kom och några gick ut öppet med att de vägrar spela kvar om styrelsen sitter kvar.

Styrelsen i klubben hade ingen aning om den här idén. Norell och Andersson skulle ha ett möte med styrelsen den 11:e december men scouten var då dubbelbokad. Nu kan Hockeysverige bekräfta via Håkan Andersson att de nu bränt sina broar.
– Tanken var att jag skulle titta efter spelare, ta reda på om spelarna var aktuella är bra. Se så de passar in i gruppen. Du vet såna där saker som är svårt för ett division ett-lag att gör annars. Det var väl där någonstans vi skull landat, men nu blev det inte så (eftersom Norell fick lämna), säger han till Hockeysverige.se.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN