HOCKEYBOMBEN: Poängkungen klart för spel i Hockeyettan

Klubben i Hockeyettan har gjort klart med en spektakulär förstärkning. Den förre poängkungen i SHL, NHL och KHL debuterar mot Hammarby ikväll. Får han sin nya klubb att lyfta?

Den tjeckiske poängkungen, Pavel Brendl, är klar för spel i Arlanda Wings i Hockeyettan. Tack vare klubbens sponsorer gör den tjeckiske forwarden comeback i kvällens match mot Hammarby i Pinbackshallen i Märsta.

Comeback

Pavel Brendl spelade inte under den förra säsongen. Nu gör han comeback i svensk hockey, han spelade senast i Brynäs säsongen 2007/2008. Då stod 36-åringen för 77 poäng på 64 matcher. Säsongen innan spelade han in Mora.

Brendl är känd för sitt hårda skott och har gjort sig ett namn i de ligor han spelat i. Han har spelat i NHL med Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes och Phoenix Coyotes, samt med Torpedo Nizhny Novgorod och Neftekhimik Nizhnekamsk i den ryska motsvarigheten, KHL.

– Det är förstås fantastiskt att få detta i lås. Pavel Brendl blir en tillgång inte bara för Wings utan för hela Hockeyettan. Även om Pavel blivit äldre och trappat ned så är han en mycket skicklig och sevärd spelare. Det lär inte finnas någon spelare i hela serien som har ett så bra spelsinne och ett så hårt skott som Pavel. Om det blir några poäng i Wings-tröjan återstår förstås att se. Men bara hans erfarenhet och rutin kan förhoppningsvis tillföra vårt unga lag, säger Björn Lidström, sportchef i Wings till klubbens hemsida.

Var nästan klar innan säsongen

Wings från Märsta var nära att göra klart med Brendl redan till säsongsstarten, men då valde klubben att avvakta.

– Björn har gjort ett fantastiskt jobb för att få detta i mål. Diskussionen inleddes faktiskt redan inför säsongen, men klubben valde då att avvakta. Därför är det extra kul att få kontraktet på plats nu. Det är självklart att Pavel Brendl ökar intresset för Wings och Hockeyettan och jag vill verkligen uppmana alla att ta chansen att se honom spela. Stödet från våra sponsorer är naturligtvis ovärderligt, säger Johan Karlsson, ordförande i Wings.

Matchen mot Hammarby startar klockan 16.00 idag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN