Foto: Bildbyrån

Erik Thorell har efter många om och men valt klubb. Idag presenterades han för finska Helsingfors i Finland och fortsätter därmed karriären i den finska ligan, där han gjort succé.

Efter ett par säsongers sökande efter sin identitet som hockeyspelare föll allt på plats för värmlänningen, i Karlskoga i fjol. I en kedja med brorsan Gustaf Thorell och Marcus Nilsson svarade han för 50 poäng och slutade tvåa i poängligan efter just Nilsson.

Gjorde succé direkt

Därefter bar flytten av till Finland och Thorell svarade för supersuccé direkt. Den gångna säsongen stod forwarden för 44 poäng på 56 matcher fördelat på 24 mål och 20 assist. Succén innebar att KHL och NLA-klubbar gav sig på jakt efter sniperns signatur. Men istället för att flytta till Ryssland och Schweiz har Thorell valt att stanna i Finland. Men det blir en ny klubb för 25-åringen, idag skrev han på för storlaget Helsingfors IFK.

Thorell har tidigare representerat klubbar som Färjestad, Rögle, Karlskrona och BIK Karlskoga. Den gångna säsongen spelade han i TPS Åbo.

Samtidigt som man presenterade Erik Thorell, presenterade man också, den tidigare Frölundaspelaren, Patrik Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer