Guldhjältens agent: ”Ingenting är klart än”

Igår satt guldhjälten på läktaren i den förra hemmaarenan igen. Då han satt tillsammans med sin agent har ryktena börjat florera om guldhjältens återkomst. Ett rykte som agenten inte släcker, men han förtydligar att inget är klart än.
– Vi träffades över en lunch och vi såg matchen ihop, säger Jacob Hedin till Hockeybladet.

HV-fansen drömmer om guldhjältens återkomst, men de kan få vänta på att Simon Önerud ska komma tillbaka till Jönköping. Enligt hans agent, Jacob Hedin, passade de på att se matchen tillsammans då båda var på plats i Jönköping. Innan matchen passade de på att äta lunch. Att det skulle bli spekulationer var Hedin beredd på.

– Jag såg bilden i JP och förstod att det skulle bli rykten, men du är den första som ringer i frågan, säger han till Hockeybladet.

Började säsongen i Sochi

Simon Önerud avslutade den förra säsongen som stor guldhjälte för HV71, när han avgjorde SM-finalen på övertid mot Brynäs den 29 april förra året. Efter guldet lämnade Önreud Jönköping för den förra OS-staden Sochi och HK Sochi. Efter tolv matcher köptes han ut från klubben och hamnade i Sibir Novosibirsk. Nu har KHL tagit OS-ledigt och därför passade guldhjälten på att åka hem några dagar, igår fångades han på bild när han såg HV71 besegra Skellefteå. Men att det beror på att han är på väg tillbaka till HV71 är något agenten förnekar.

– Vi träffades över en lunch och båda skulle på matchen, så vi passade på att se den ihop. Det är inget klart mellan Simon och HV71 överhuvudtaget, säger Hedin.

Bra dialog

Enligt Hedin har han en mycket bra dialog med Johan Hult, HV71:s sportchef, och skulle det vara så att SHL blir aktuellt ligger det nära till hands att hans klient spelar i moderklubben igen.

– Om han blickar hemåt är det naturligt att kolla med Hult först. Så är inte läget och inget är klart än.

Finns det någon muntlig överenskommelse mellan HV71 och Önerud om att komma tillbaka till nästa säsong?
– Nej, HV har inga förpliktelser mot Simon och Simon har inga förpliktelser mot HV. Han blev utköpt från kontraktet med Sochi och har nu kontrakt med Sibir Novosibirsk. Sen får vi se vad som händer när säsongen närmar sig sitt slut.

När det gäller KHL-klubbar får inte klubbar skriva kontrakt med spelare förrän kontraktet har löpt ut.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN