Foto: Bildbyrån

Han valdes i NHL-draften förra sommaren, gjorde förra säsongen sin tredje i SHL och valet stod nu mellan NHL och SHL. Nu har talangen tagit ett beslut.

Färjestadsforwarden debuterade i SHL innan han var myndig och har nu tre seniorsäsonger under bältet. Förra sommaren valdes Rasmus Asplund av Buffalo Sabres i NHL-draften. Frågan var nu om han skulle ta klivet över till Nordamerika eller välja spel i SHL kommande säsong. Nu har han bestämt sig.

Talangen var tveksam

Det har länge varit tveksamt och osäkert kring 19-åringen. Samtidigt som man har hållit dörrarna öppna så har Färjestad mest fått hoppas på att ha honom i truppen men samtidigt inte stängt honom ute.

– Rasmus själv har sagt att det är SHL eller NHL som gäller och känner väl att ett år till i en stor roll på hemmaplan skulle kunna hjälpa honom mycket. Jag både hoppas och tror att Rasmus blir kvar ett år till men försvinner han måste vi ha in två spelare till, har sportchefen Peter Jakobsson sagt tidigare.

Nu står det alltså klart hur det blir.

Nobbar NHL

Asplund, som varit lagkapten för flera juniorlandslag, stannar alltså i Sverige och SHL nästa säsong. Trots att kontraktsförhandlingar med Buffalos organisation redan inletts. Detta på grund av de oroligheter han känner kring hur NHL-organisationen inte fått sin form med nytillsatt ledning.

– Nej, jag kommer inte skriva något NHL-kontrakt i sommar, säger 19-åringen till VF.se och fortsätter:

– Det är väldigt turbulent i Buffalo just nu med tanke på att de ska ha in ny tränare i både NHL och AHL. Och då vill de ha så många kontraktsplatser lediga som möjligt när de ska ha ihop både NHL- och AHL-trupp. I och med att jag varken skulle ha spelat i NHL eller AHL nästa säsong så finns det ingen anledning att sajna upp mig nu, de tänker väldigt smart där.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic